full screen background image

تولید غذا و اکسیژن در گنبد جلبکی خارق العاده

کشاورزی صنعتی یکی از منابع اصلی انتشار گازهای گلخانه ای به شمار می‌آید، اما چه می شد اگر راه حلی برای تولید غذای پایدار و به طور همزمان رفع سخت ترین مشکل زیست محیطی دنیا وجود داشت؟ این همان چیزی است که در آزمایشگاه SPACE10 کپنهاگ با آن درگیرند، یک گنبد جلبکی تولید کننده غذا به ارتفاع 4 متر که اکسیژن را در یک سیستم لوپ پمپاژ می کند.


گنبد جلبکی با استفاده از انرژی خورشیدی، یک سیستم تولید غذای پایدار و کاملا محلی ایجاد می‌کند که می‌تواند در همه‌جا و با حداقل تاثیر بر محیط‌زیست ایجاد شود. معماران Aleksander Wadas، Rafal Wroblewski، Anna Stempniewicz، و Keenan Pinto این سیستم را که چندی پیش در نمایشگاه CHART در کپنهاگ ارائه شد، ساختند.
اگرچه گروه SPACE 10 قبل از این هم مزرعه‌های کوچک در حال رشد را مورد آزمایش قرار داده اند، این بار تولید غذای کوچکتری را با این سیستم هدف قرار می دهند؛ طبق گفته SPACE10 مواد micro-algae حاوی دو برابر پروتئین بیشتر از گوشت، کاروتن بتا بیشتری نسبت به هویج، آهن بیشتری نسبت به اسفناج، و مواد معدنی و ویتامین می باشد. micro-algae یکی از سریع ترین موجودات در جهان هستند که می توانند هر جایی در حضور نور خورشید و وجود آب رشد کنند، در حالی که در طول فرایند خود دی اکسید کربن را مکش و اکسیژن را خارج می کنند.


در طول نمایشگاه سه روزه CHART، این سیستم 450 لیتر micro-algae تولید کرد و یک تجربه تعاملی معماری را که بخشی از آن شامل سیستم غذا، بخشی مبلمان و بخشی کاملا آموزشی بود، ارائه داد. به لطف این طرح مقدار زیادی مواد غذایی در یک فضای بسیار کوچک متشکل از لوله های مارپیچ تولید شده است. بازدیدکنندگان به داخل گنبد هدایت می شدند تا از تنفس هوای تازه تولید شده در این سیستم لذت ببرند.


چیپس های خوشمزه اسپیرولینا (نوعی جلبک) تهیه شده توسط سر آشپز گروه SPACE10 در اطراف گنبد قرار داده شده بود تا به رهگذران شانس امتحان این سوپرغذاها داده شود. بر اساس گفته محققان SPACE10: “در آینده گونه های مختلف micro-algae می توانند در تولید مواد غذایی غنی، به عنوان جایگزینی برای پروتئین سویا در غذای حیوانات، در توسعه سوخت های زیستی، به عنوان راهی برای کاهش دی اکسید کربن و سایر گازهای گلخانه ای، و به عنوان روشی برای برخورد با فاضلاب های صنعتی مورد استفاده قرار گیرند. به عبارت دیگر، آن ها می توانند به مبارزه به سوء تغذیه و متوقف کردن ویرانی جنگل های بارانی کمک کنند، وابستگی ما به سوخت های فسیلی کاهش دهند، کیفیت هوا را بهبود داده و آلودگی را کاهش دهند. جای تعجب نیست که micro-algae به عنوان محصول فوق العاده پایدار نام گذاری شده اند”. آزمایشگاه SPACE10 این طرح را به عنوان یک نمونه اولیه برای تولید غدا به روش معماری می بیند که می تواند تقریبا در هر جایی، از ایستگاه های اتوبوس تا مجتمع های آپارتمانی قرار بگیرد.




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *